Skip to main content

Jaderné testy v Severní Koreji a světová kampaň

11.10.2006

Důrazně protestujeme proti testu jaderné zbraně uskutečněnému vládou Severní Koreje. Na rozdíl od pokryteckých odsouzení za stran současných nukleárních mocností, nežádáme Severní Koreu pouze o okamžité zastavení atomových testů, ale chceme, aby všechny n

Důrazně protestujeme proti testu jaderné zbraně uskutečněnému vládou Severní Koreje. Na rozdíl od pokryteckých odsouzení za stran současných nukleárních mocností, nežádáme Severní Koreu pouze o okamžité zastavení atomových testů, ale chceme, aby všechny nukleární mocnosti včetně Ruské federace, USA, Číny, Francie, Velké Británie, Indie, Pákistánu a Izraele zničily své atomové zbraně.

Tyto testy utvrdily naše přesvědčení vést dál kampaň za světové jaderné odzbrojení.

Neexistuje žádné oprávnění pro některé státy vlastnit zbraně hromadného ničení, když samy ostatním zakazují je mít. Současný trend nás, přese všechna pokrytecká odsouzení, přivádí do stavu zvýšení počtu zemí s nukleárními zbraněmi, což ohrožuje světový mír a přežití lidstva vůbec. Nukleární arzenál již překročil 30 000 bomb, s nimiž by naše planeta mohla být zničena více než 20krát. A co je velmi znepokojující, tyto zbraně se nacházejí v oblastech, které jsou čím dál tím častěji svědkem soubojů mezi kulturami a náboženstvími.

Humanisté v reakci na tuto situaci, přese všechny jejich různé politické, kulturní a sociální činnosti, spustili v polovině září kampaň za jaderné odzbrojení. Kromě jiných aktivit, je součástí kampaně vysílání 30 sekundového klipu, který se v současnosti promítá na více než 280 televizních programech, obřích obrazovkách na nádražích, letištích, fotbalových stadionech a náměstích od jižní a střední Ameriky až po USA a od západní a střední Evropy až po různé země v Africe a v Asii. V tomto klipu požaduje Silo, zakladatel Humanistického hnutí a duchovní představitel Nového humanismu, jaderné odzbrojení a stažení všech vojsk v cizích území. Klip lze shlédnout na www.humanistickehnuti.cz nebo na www.silo.ws a nyní má mnohem větší závažnost, než kdy jindy.

Poselství kampaně je stejné pro všechny zeměpisné šířky:

“Ti, kdo vtrhávají do cizích zemí, bombardují a vraždí nebudou mít jinou možnost, než se vrátit do svých jeskyní!”
“Selhání násilí bude mít brzy za následek stažení invazních vojsk, navrácení okupovaných území a odstranění zbraní hromadného ničení.”

Podrobnější představení Světové kampaně za odzbrojení na www.silo.ws

Humanistické hnutí
Fotogalerie
Nejnovější články
Všechny zprávy ->