Skip to main content

Protestní shromáždění NE základnám

26.01.2007

Protestní shromáždění všech, kdo chtějí zemřít přirozenou smrtí.
V pondělí 29.1.2007 proběhne na Václavském náměstí v Praze od 18 hodin protestní shromáždění všech, kdo chtějí zemřít přirozenou smrtí. Přítomní tak vyjádří svůj nesouhlas

Protestní shromáždění všech, kdo chtějí zemřít přirozenou smrtí

V pondělí 29.1.2007 proběhne na Václavském náměstí v Praze od 18 hodin protestní shromáždění všech, kdo chtějí zemřít přirozenou smrtí. Přítomní tak vyjádří svůj nesouhlas se záměrem USA vybudovat na území ČR radarovou základnu, neboť tento záměr povede ke zvýšení bezpečnostního rizika pro všechny občany České republiky a tedy ke zvýšení pravděpodobnosti, že zemřou v důsledku teroristického útoku nebo v důsledku válečného konfliktu.

„Jak je všeobecně známo, radar je vždy prvním cílem útočníka před zahájením hlavní fáze útoku,“ uvedl Jan Tamáš, tiskový mluvčí iniciativy „Ne základnám“. Po umístění radaru by se podle něj stala Česká republika cílem potenciálního útoku. „Navíc se vybudováním vojenské základny USA zapojíme do zahraniční politiky USA a staneme se tak terčem všech nepřátel USA, především pak terčem teroristů.“

Přítomní krátce po zahájení shromáždění roztáhnou mírové obranné deštníky na znamení toho, že obranné deštníky si představují jinak. Shromáždění bude pokračovat pochodem před americké velvyslanectví, kde bude jeden mírový obranný deštník zanechán.

Pochod bude zakončen před budovou vlády ČR, kde přítomní připomenou členům vlády, že většina obyvatel naší země si vybudování základny USA na našem území nepřeje a že o této zásadní otázce mohou rozhodnout pouze občané ČR v referendu.

Shromáždění a pochod organizuje občanská iniciativa „Ne základnám“, která sdružuje přes čtyřicet českých a mezinárodních organizací bojujících nenásilnou formou proti záměru Spojených států vybudovat na území ČR vojenskou základnu.

Více na: www.nezakladnam.cz

Fotogalerie
Nejnovější články
Všechny zprávy ->