Skip to main content

Mezinárodní schůzka humanistů

18.08.2005

Společně se opět sešli humanisté z Itálie, Guiney, Keni, Slovenska, Argentiny, Beninu a ČR, aby si vyměnili zkušenosti z jejich aktivit a naplánovali další projekty pro příští půlrok.

Tak jako každý půlrok i letos v červenci jsme se setkali společně s našimi kamarády-humanisty z dalších zemí, abychom se podívali za uplynulým půlrokem a naplánovali ten další. Tentokrát jsme byli hostiteli setkání tady u nás v Česku.
Semestrální schůzka trvala od 25. do 29.7. a celkem se jí zúčastnilo kolem 70 lidí z Itálie, Guineje, Keni, Beninu Argentiny, Slovenska a Česka. Bylo to poprvé v historii naší rady, kdy se schůzky měli možnost zúčastnit jak humanisté z Keni, tak z Guineje.
I tentokrát byl prezentacím projektů jednotlivých rad věnován celý den a ukázalo se, že projektů děláme už tolik, že i týden by byl málo :-) . Většina rad měla připravenou prezentaci na videu a tak jsme se mohli s projekty dobře seznámit i přesto, že se realizují třeba tisíce kilometrů daleko. Skvělá byla pak prezentace našich afrických kamarádů, díky kterým si mohli dost dobře představit situaci v Africe i ti, kdo tam nikdy v životě nebyli a kteří se věnují jiným humanistickým projektům (pro ty z vás, kdo by to snad náhodou nevěděli, humanisté se nevěnují jenom projektům v Africe) :-)
Ze semestrální schůzky se nedá odjet jinak než se spoustou energie, která člověka žene dopředu dalších šest měsíců. A i když občas nebývá naše práce nejlehčí, síla kterou během těchto schůzek načerpáme a kterou si uvnitř sebe uchováme nám pomáhá překonat i tu největší těžkost.
Fotogalerie
Nejnovější články
Všechny zprávy ->