Skip to main content

Začátek školního roku v Guineji 🏫

15.12.2020

Děti se v Guineji do škol vrátily až 1. prosince s tím, že školní rok oficiálně začal už 15. listopadu. Proč tomu tak je a jak vypadá školní den v jedné ze škol, které Wontanara pomáhala zřídit? Vše se dozvíte v dnešním článku.

Posunutí začátku školního roku v Guineji mělo dva hlavní důvody. Prvním byla pandemie koronaviru, která sice nebyla v Guineji tak vážná jako v Evropě, nicméně i tak zapříčinila zavření škol na několik měsíců. Děti tak dodělávaly zkoušky ze třetího trimestru školního roku 2019/2020 ještě teď v září a říjnu 2020. Druhým důvodem byly prezidentské volby, které se konaly v říjnu, a během kterých byly školy také zavřené.

Začátek školy

Nový školní rok začal oficiálně 15. listopadu a děti do škol zavítaly poprvé v úterý 1. prosince.

A jak začíná takový obyčejný den v jedné z "našich" škol? Jako příklad si vezmeme soukromou školu Elhadj Ibrahima Kanté ve čtvrti Farako II ve městě Kankan. Tato škola vznikla v roce 2013 díky spolupráci místní neziskové organizace AGUIPAH a Wontanary.

Na fotkách v galerii můžeme vidět žáky prvního až šestého ročníku, kteří každé ráno nastupují v 7:30 okolo stožáru na školním nádvoří. Zde se vztyčuje vlajka a následně se zpívá národní hymna. Poté žáci poslouchají rady ředitele a dalších učitelů o tom, jak se chovat morálně a slušně.

Po tomto ranním rituálu zbývá pouze zkontrolovat děti kvůli hygieně, zahřát se krátkým rozcvičením, a následně děti "peláší" do svých tříd u kterých na ně čekají jejich učitelé.

Tak asi takto nějak vypadá začátek školního dne na škole Elhadj Ibrahima Kanté ve městě Kankan.

Fotografie jsou k nahlédnutí v galerii níže.

Fotogalerie
Nejnovější články
Všechny zprávy ->