Skip to main content

Zajíček na koni

21.01.2005

Cílem projektu je umožnit handicapovaným dětem procházku na koni, to je zdarma dvacet minut v sedle pod dohledem majitele koně.

Ve stínu křoví leží a podřimuje kůň, když mezi listím a větvemi trošinku zašustí a vykoukne malinký čumáček, očička jako korálky a dlouhá ouška. Vystrašený zajíček s obdivem pozoruje velikého, klidného koně. „Pojď sem“, usměje se kůň na zajíčka. „Nemůžu, moc se bojím. Mám hlad a žízeň, ale mám rozbitou packu a nemůžu běhat. Když vylezu, první pes nebo liška mě roztrhá. “ Kůň si ale ví rady: „Zajíčku, opatrně na mě vylez a až budu vstávat, pevně se drž hřívy. Odvezu tě do své stáje, kde je spousta sena, ovsa i vody. Najíš se se mnou a můžeš u mě bydlet. Až se ti packa uzdraví, budeš se pást blízko mě, protože pes ani liška si na mne netroufnou! To by hned poznali, jak tvrdá mám kopyta.“ Už dávno má zajíček packu zase zdravou… Zůstalo přátelství. Malinký zajíček a veliký kůň mají jednu pastvinu, jednu stáj, jedno sluníčko a velkou radost, že jsou spolu… A kůň se veselým řehtáním směje do světa: Pojďte se se mnou kamarádit!

Zajíček a jeho kamarádi koníci zvou tak jako před prázdninami:

KOHO A KAM?


Všechny handicapované děti na procházku na koni – to je ZDARMA, v sedle, pod dohledem majitele koní! (Ostatní děti i dospělé – sourozence, rodiče, kamarády … svezeme podle časových možností a za příspěvek 3 Kč/min do kasičky na chod projektu „Zajíček na koni“.) Do stáje Šestajovice, necelých 15 minut od stanice metra Černý Most (MHD 303, 304, 344 stanice Šestajovice u školy), stáj je cca 300 metrů od stanice autobusu s bezbariérovým přístupem.

Pro více informací o tomto projektu navštivte stránky: www.zajiceknakoni.cz
Fotogalerie
Nejnovější články
Všechny zprávy ->